top of page
LadyM.jpg

Lady M! -ooppera (TULOSSA SYKSYLLÄ 2024)

Kokemuksellinen ja kokeileva Lady M! –ooppera
 

Vapaa Vyöhyke -työryhmä toteuttaa suomeksi esitettävän immersiivisen ja monitaiteisen Lady M! –oopperan. Esitys yhdistää eri taidemuodot - musiikki, teatteri, tanssi, valo- ja äänitaide - luoden kokemuksellista ja kokeilevaa oopperataidetta.
 

Teos pohjautuu G. Verdin oopperaan Macbeth ja W. Shakespearen samannimiseen näytelmään, hyödyntäen myös Shakespearen muita näytelmiä.
 

Lady M! –teoksessa tutkimme, miten pääteemaksi noussut valta läpäisee kaikki esitykselliset tasot.Onko valta puhtaimmillaan vastuutonta mielivaltaa vai sisältyykö vastuu aina vallan olemukseen? Yleisö saa kulkea esitystilassa vapaasti, jolloin jokaisen katsojan esityskokemus on erilainen eikä täysin tekijöidenkään hallinnassa.

Teoksen taiteellisesta suunnittelusta vastaa Teatteri Vapaa Vyöhykkeen kokenut tiimi:

ohjaaja-käsikirjoittaja Lija Fischer 

skenografi Veera-Maija Murtola

käsikirjoittaja Joonas Orrain

valosuunnittelija Lauri Lundahl

äänisuunnittelija Ville Leppilahti

 

Työryhmään kuuluvat myös:

säveltäjät Leevi Räsänen ja Rolf Gustavson

koreografi Kaisa Niemi.

 

Teoksessa esiintyvät:

oopperalaulajat Reetta Haavisto ja Joonas Orrain

tanssijat Kaisa Niemi, Jonna Aaltonen ja Jukka Tarvainen

TYÖRYHMÄ

Reetta_Haavisto.jpg

Reetta Haavisto

Oopperalaulaja 

KUKA MINÄ OLEN

Olen oopperalaulaja, jolle oopperalava on kuin toinen koti.Lähdin Porin Palmgren konservatoriosta nuorena tyttönälaulutunneille Helsinkiin. Sillä matkalla päätin, että muutanpääkaupunkiin pysyvästi, vaikka ei opiskelupaikkaa sinä keväänäirtoaisikaan. Mutta kyllä se irtosi. Aloitin lauluopettajaopinnotammattikorkeakoulu Metropoliassa 2004. Puolitoista vuotta ehtivierähtää, kun halusin kokeilla siipiäni Sibelius-Aktemianpääsykokeissa. Pääsin sisään ensiyrittämällä ja valmistuin 2013oopperalaulajaksi. Olen työskennellyt oopperalaulajana jo ennenvalmistumistani vuodesta 2012. Ensimmäinen roolini SuomenKansallisoopperassa oli Madama Cortese oopperassa MatkaReimsiin.

KILPAILUMENESTYS

Olen voittanut useita palkintoja niin laulukilpailuissa kuin Lied-musiikissa. Lappeenrannan laulukilpailuissa voitinerikoispalkinnon, Kangasniemen laulukilpailuissa jaettu 3. sija,Kokkola Lied-kilpailujen nuorten sarjan voitto, Poleeni Lied-kilpailun voitto ja Gut Immling laulukilpailun Lied-palkinto.

TAITEELLINEN MINÄNI

Rakastan työssäni eniten vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Tekuulijat saatte ääneni soimaan ja annatte rohkeutta sensoitattamiseen, sekä tekstin tulkitsemiseen. Olen saanutlaulajana elää ja kokea oopperataidetta kaiken kokoisillaestradeilla, konsertoida suurten orkesterien solistina ja ennenkaikkea laulaa teille tarinoita.

VIIMEISIMMÄT ROOLIT

SUOMEN KANSALLISOOPPERA

R. Wagner uusi Ring-tuotanto:

• Reininkulta: Freia

• Valkyyria: Helmwige

G. Puccini:

• Turandot: Liù

TULEVIA ROOLEJA

OPERA BOX

T. Kantelinen, Jouluooppera

• Joulun vihaajan rooli

SUOMEN KANSALLISOOPPERA

Tetralogian päätös

R.Wagner, Jumalten tuho

•Gutrunen rooli

Joonas Orrain

Käsikirjoittaja, oopperalaulaja

Joonas Orrain, on Rantasalmelta lähtöisin oleva oopperalaulaja, joka työskentelee Suomen Kansallisoopperassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 2016. Orrain voitti 1. palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa vuonna 2015. Hänet palkittiin 3. palkinnolla Lappeenrannan laulukilpailuissa (2016) sekä Mäntyharjulla järjestettävässä Merikanto-laulukilpailuissa (2015). Orrainin laulajapersoonaa on kuvattu lämpimäksi ja välittäväksi mutta toisaalta myös vekkuliksi, kun taas ääntä on kuvailtu samaan aikaan lämpimäksi ja jaloksi, joka ei jätä kuulijaansa kylmäksi.
 

Oopperalavoilla monipuolinen Orrain on nähty hyvin erilaisissa rooleissa eri puolella Suomea. Hän on esiintynyt niin Suomen Kansallisoopperssa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla, kuin taiteellisesti kokeilevissa vapaan kentän produktioissa, joista mainittakoon ”Kuolema”, Teatteri Vapaa Vyöhykeen ja Kapsäkin yhteistuotannossa ” Kuolema Tanssii ja Laulaa" –musiikkidraamassa (2021).

Taiteilijana Orrain haluaa haastaa itseään ja olla luomassa uudenlaista oopperaa sekä löytää väyliä , jolla ooppera saadaan taidemuotona tuotua lähemmäksi tämän päivän nuoren sukupolven katsojakuntaa. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan pitää Teatteri Vapaa Vyöhykkeen Someooppera tuotantoa, jossa hän laajensi osaamistaan myös näyttelemällä kameran edessä Ville Fermaatin roolissa.  
 

Oopperan ja lied-musiikin ohella Orrain on myös työskennellyt käsikirjoittajana ja tuottajana. Hän on ollut mukana käsikirjoittamassa niin lapsille suunnattua oopperaa (Pikkurilli-interaktiivista oopperaa yläasteille ja Topelius nyt! –satuoopperaa päiväkoteihin ja ala-asteille) mutta myös kirjoittanut suomenkielisiä laulutekstejä aikuisille suunnattuihin teoksiin (Someooppera, Cosi fan tutte, Kuolema tanssii ja laulaa).

Kaisa Niemi

Koreografi, tanssija

Kaisa Niemi on toiminut monipuolisesti näyttämötaiteen parissa vuodesta 2003, jolloin hän valmistui Teatterikorkeakoulusta tanssijaksi. Hän on työskennellyt tanssin, teatterin ja sirkuksen parissa. Viimeisimpiä töitä on Hanna Rytin Hurjaruuthiin ohjaama Herra Hakkarainen harrastaa, Kaisa-Liisa Logrenin Myllyteattterille ohjaama Modernin ihmisen henkiset kysymykset ja Petri Kekonin koreografia Ei aikaa.

Hän on suurimman osan urastaan tehnyt töitä freelancerina mm. G&G:n, Sivuun Ensemblen, Petri Kekoni co:n, Sari Palmgrenin ja Myllyteatterin tuotannoissa, mutta ollut myös kiinnityksellä Helsinki Dance Companyssä 2015-2017. 

Niemeä kiinnostaa jokaisen esityksen kohdalla kysyä, kuinka hahmottaa ja tuoda esiin juuri tämän esityksen maailmaa esiintyjänä.

Jukka Tarvainen

Tanssitaiteilija 

Valmistuin Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2009 tanssijan koulutusohjelmasta. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt päätoimisena freelancer tanssijana, esiintyjänä ja koreografina niin tanssitaiteen parissa kuin laajemmin esittävän taiteen kentällä ja genrejen välisillä rajapinnoilla. Tanssin lisäksi omaan pitkän taustan parkourin, akrobatian ja musiikin parissa ja myös teatterin puolelta olen löytänyt useita kiinnostavia suuntia, joten taiteidenvälisyys, genrejen yhdistäminen sekä laaja-alainen lähestymistapa esittävään taiteeseen on itselleni luontaista. Myös työskentely site-spesific olosuhteissa sekä teatteritilojen ulkopuolella vetää puoleensa.

Sekä esiintyjänä että koreografina olen halunnut työskennellä laaja-alaisesti, tehden teoksia niin lapsille kuin aikuisille, sekä tehden niin viihteellisempää kuin haastavampaakin. Lisäksi opettaminen ja työskentely yhdessä ei-ammattilaisten kanssa on tuttua. Ammattiproduktioita esiintyjänä on kertynyt yli 40, useiden eri koreografien ja ohjaajien johdolla. Koreografin positiossa olen työskennellyt kollektiivisesti, yksin tai työparina noin 10 teoksessa.

Vihreä nojatuoli 2010

Koreografia: Petri Kekoni

Zodiak – Uuden tanssin keskus

Sloap 2013, koreografia Branch Nebula

(Lee Wilson & Mirabelle Wouters)

URB-festivaali Helsinki

Pitkät piuhat 2017, koreografia Antti Lahti

Tanssiryhmä Gruppen Fyra, Turbiinisali Helsinki

Miesten välisiä syvällisiä keskusteluja 2018

Tanssia, teatteria, parkouria ja akrobatiaa yhdistelevä näyttämöteos

Koreografia ja esiintyminen: Jukka Tarvainen,

Perttu Pihlaja & Mikko Rinnevuori

Jyväskylän kesä -festivaali

Jonna Aaltonen

Tanssitaiteilija 

Olen työllistynyt tanssitaiteilijana lähes 30 vuoden ajan. Kansainvälisen tanssitaiteilijaurani aikana olen työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. Olen työskennellyt kiinnityksellä eri tanssiryhmissä sekä Suomessa että ulkomailla (Ruotsissa, Itävallassa, Luxemburgissa) ja freelancerina yhteensä yli 80 eri teoksessa, yli 50 eri koreografin/ohjaajan kanssa.

 

Sydäntäni lähellä on tuoda tanssia ulos teatterin seinien sisältä ihmisten luo: turuille ja toreille, kaduille, vanhainkoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin mm. esitysteni ”Surujenkerääjä” ja ”Neiti Ida”- muodossa. "Neiti Ida"-sooloteosta (kor. Hanna Brotherus) olen esittänyt jo lähes 180 kertaa.

Minulle on myönnetty useita sekä valtion, että Suomen Kulttuurirahaston taiteilija-apurahoja.

Minulla on kokemusta myös työpajaohjaajan, harjoituttajan, koreografin assistentin, koreografin ja tanssinopettajan työstä. Lisäksi olen toiminut sekä tuotannollisissa, että organisaattorin tehtävissä.

Viime vuosina olen ollut kehittämässä tanssitaidetta soveltavia työskentelymuotoja, mm. ”KehoNero”- työpajakonseptiani.

Freelance tanssijana viimeisen kahden vuoden sisällä teoksissa:

 

2023: ”Vox Femina”; konsepti: Maria Nurmela (Läntinen tanssin aluekeskus)

2022: Sessions”, kor. Carl Knif (Carl Knif Co/Zodiak/Tanssin talo)

2021-2022: ”Falling through the disappearing light”, kor. Maria. Nurmela (Läntinen tanssin aluekeskus)

2021:  ”Sävelet, jotka eivät soi”, kor. Marjaterttu Willman (Willman Dance § Company)

2020-2023: ”Lentoon”-performanssi, kor./konsepti: Jonna Aaltonen

(Läntinen tanssin aluekeskus)

2020-2023: “Matka–The Journey”, kor./konsepti: Jonna Aaltonen

(Läntinen tanssin aluekeskus)

2020-2021: Kaksivärinen fuuga”, kor. Carl Knif (Carl Knif Co/Helsingin kaupunginteatteri)

2020-2023:  ”Pienet ja tärkeät”, kor. Satu Tuittila (Läntinen tanssin aluekeskus)

2019-2023: ”Keisarinnan uudet vaatteet”, kor. Marjaterttu Willman

(Willman Dance Company)

2012-2023: ”Neiti Ida”, kor. Hanna Brotherus (Läntinen tanssin aluekeskus)

2008-2022:"Surujenkerääjä", kor./konsepti: Jonna Aaltonen

(Läntinen tanssin aluekeskus)

Muita merkittäviä teoksia / töitä:

 

2010-2023:  KehoNero-työpajakonseptin kehittäjänä/ohjaajana  (Läntinen tanssin aluekeskus) 

2020-2023: Hengitys, katse, tila-työpajan ohjaajana (Koreografi Carl Knifin työskentelymenetelmään perehdyttävä työpaja.)

2018-2019: ”Kaikuja paratiisista” ohj. Lija Fisher, kor. Jonna Aaltonen (Teatteri Vapaa vyöhyke / Ruisrock-festivaali, immersiivinen, moniaistinen teos)

2007-2008: ”Orphée”, kor. Mats Ek (Tukholman Kuninkaallinen Ooppera) 

Lija Fischer

Ohjaaja-käsikirjoittaja

Lija Fischer on yksi tämän hetken monipuolisimmista teatteriohjaajista, joka mielellään myös itse kirjoittaa, dramatisoi ja kehittelee esityskonsepteja.  Fischer on työskennellyt vierailevana ohjaajana mm. Tampereen Työväen Teatterissa, Yle Radioteatterissa, Keski-Uudenmaan teatterissa sekä Suomen Komediateatterissa. Nykyoloissa poikkeuksellisesti Lija Fischer sai suoraan neljävuotisen kiinnityksen ohjaajaksi Lappeenrannan kaupunginteatteriin Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan. Lappeenrannassa hän ohjasi useita suuren näyttämön teoksia, mm. Laura Ruohosen Kuningatar K:n sekä suositun Peter Pan-musikaalin.  Teatterissa Fischer arvostaa moninaisuutta, halliten työvälineensä musikaalista monologiin, lastenteatterista immersiivisiin esityskokemuksiin. 

Ville-Leppilahti.jpg

Ville Leppilahti

Äänisuunnittelija

Ville Leppilahti on äänisuunnittelija, muusikko ja säveltäjä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta Valo- ja äänisuunnittelun laitokselta 2012. 

Leppilahti työskentelee äänisuunnittelijana, muusikkona sekä musiikin säveltäjänä/sovittajana niin vapaalla kentällä kuin laitosteattereissakin, mm. Kansallisteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. Hän on tehnyt töitä myös kuunnelmien parissa mm YLE:n radioteatterissa sekä opettanut Taideyliopistossa.

 

Leppilahden työskentelymetodi on reaktiivinen ja sisältölähtöinen, ja hän toimii erittäin tiiviissä yhteistyössä muun työryhmän kanssa.

Musiikin kentällä Leppilahti on toiminut useissa kokoonpanoissa instrumenttinaan koskettimet, laulu ja Theremin. Hänen nykyisiä aktiivisia bändejään ovat Oranssi Pazuzu, Uoma ja Sydän, sydän.

Lauri Lundahl

Valosuunnittelija

Valosuunnittelija Lauri Lundahl valmistui Taideyliopiston teatterikorkeakoulusta 2019 ja on työskennellyt vuodesta 2009 alkaen teatterin, tanssin, tapahtumien parissa. Viime vuosina Lundahl on työskennellyt immersiivisissä ja tilalähtöisissä tanssi- ja teatteriteoksissa, mm. VV:n 13. TUNTI ja Raekallio Co.:n Neuromaani ja Yleisö. Lundahl on tehnyt useita valosuunnitteluita Viirus-teatteriin. Hänellä on laaja kokemus kulttuuritapahtumien valosuunnittelusta ja tuotannosta, ja hän on toiminut vastaavana suunnittelijana Flow-festivaalin, Ruisrockin ja Slushin kaltaisissa organisaatioissa.

Veera-Maija Murtola

Skenografi

Veera-Maija Murtola (s.1980 Oulu) on skenografi, visuaalinen suunnittelija sekä esitystaiteilija. Murtola valmistui taiteen maisteriksi lavastustaiteen koulutusohjelmasta Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2009. 

 

Hän on työskennellyt vierailevana skenografina Kansallisteatterissa, Oulun Teatterissa, Kokkolan, Kuopion ja Seinäjoen kaupunginteattereissa, Rovaniemen teatterissa, Teatteri Avoimissa Ovissa, Zodiakissa ja Teatteri Jurkassa. 

 

Vapaan kentän ryhmissä hän on toiminut visuaalisena suunnittelijana, tilasuunnittelijana, pukusuunnittelijana ja esiintyjänä (KOKIMO, Teatteri Vapaa Vyöhyke, Myllyteatteri, VAPAA-kollektiivi, InstantKarma, Spinto-tuotanto, Tuntu-kollektiivi). 

 

Skenografin ja visuaalisen suunnittelijan työn lisäksi Murtola on kuratoinut ja tuottanut esitystaidetapahtumia. (KOKIMO alt ARS Kiasmassa 2017 , PQ19 Suomen maaosasto Prahassa 2019, KOKIMO osana Vuosaari21-hanketta). Murtola on taiteilijaryhmä KOKIMOn (2010-) perustajajäsen, Myllyteatterin jäsen sekä Suomen Oistat-keskus ry:n ja Vapaa Vyöhyke ry:n hallitusten jäsen.

 

Murtola työskentelee teatteri- ja esitystaiteen lisäksi installaatioiden, maalauksen ja valotaiteen parissa.

LeeviRasanen.jpg

Leevi Räsänen

Säveltäjä 

Räsänen on kiinnostunut työssään tunnepohjaisista ja henkilökohtaisista ilmiöistä ja siitä, miten välittää niitä yleisöille taiteensa kautta.

 

2023/6 – 2020/9 Musiikin maisteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, sävellys. Räsänen valmistui musiikin maisteriksi parhain mahdollisin arvosanoin, maisterin kirjallisena työnään “Kritiikki ja Sukupuoli – havaintoja ja työkaluja kohti tasa-arvoisempaa musiikkikritiikkiä”. 

2022/6 — 2022/1 Erasmus, Royal Conservatoire of Scotland, MMus Composition Opettajia mm. Linda Buckley, Stuart MacRae, Kate Moore ja Colin Broom.

2020/12 — 2017/8 Musiikin kandidaatti, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, sävellys Opettajia mm. Veli-Matti Puumala, Tapio Tuomela, Chaya Czernowin, Matthew Whittall ja Maija Parko.

Lisäksi mestarikursseja sävellyksessä, mm. Sävellyspaja Porvoossa 2022 ( Jukka Tiensuu & Tomi Räisänen & Avanti! ), Uuden Musiikin Lokakuu Oulussa (2021: Kalevi Aho & K!art Ensemble (DK), 2019: Riikka Talvitie & Tapio Lappalainen), sekä Darmstädter Ferienkurse 2021 (Malin Bång (SE), Lars Petter Hagen (NO), Jennifer Walshe (IRL), Sarah Nemtsov (DE) & Brigitta Muntendorf (DE))

 

YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAVUUS JA NÄKYVYYS

2023/02 Nuorten säveltäjien ääni – Nelli Korhosen artikkeli Rondossa

2022/07 Pauhu-nykymusiikkifestivaali Itä-Savossa (ennakko ja arvio), Rondossa ja Puruvesi-lehdessä

2021/12 Kontakt!-sävellyskonsertti Yle Areenassa ja Vimeossa

2021/9 Henkilökuva Itä-Savo -lehdessä 4.9.2021

2021/5 Esittely Suomen Säveltäjissä

2020/12 Minne menet, taidemusiikki? Anne Teikarin artikkeli kolmesta nykysäveltäjästä

 

TÄRKEIMMÄT TEOKSET JA ESITYKSET

 

Viimeinen lautta kamariooppera Taika Martikaisen librettoon

Kantaesitys Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla 20.4.2023.

 

Rievdan joikulle, klarinetille, viululle, sellolle ja pianolle.

Yhteisteos Hildá Länsmanin kanssa. Kantaesitys Hetan Musiikkipäivät 2023.

 

Don’t tell mama jousiorkesterille, lyömäsoittimille, harpulle ja celestalle Kantaesitys Avanti! joht. Aliisa Barriere, Kaija Saariaho 70-juhlakonsertti,

Musiikkitalo, Helsinki, 15.10.2022.

 

ETKOT jousiorkesterille, huilulle ja fagotille.

Kantaesitys Avanti! joht. Jószef Hárs, Suvisoitto-festivaali, Porvoo, 2.7.2022.

 

the two childhoods jousikvartetille

Kantaesitys Savonlinna-kvartetti, Pauhu-festivaali, Enonkoski, 16.7.2022. 

 

maailma ympärilläni käy yhä nopeammalla vaihteella, ja minä

– klarinetille, sopraanosaksofonille ja sellolle. AEKI-trion tilaus. Kantaesitys AEKI-trio 27.2.2022, University of North Carolina in Chapel Hill (USA). Suomen edustaja UNM-festivaalilla Oslossa vuonna 2023.

 

Tunteisiin kitaralle, sellolle, lyömäsoittimille ja pianolle. Kantaesitys K!art Ensemble (DK), Uuden Musiikin Lokakuu 2021, Oulu

 

Thinking about the im- mortality of the crab orkesterille 

Kantaesitys Helsingin Kamariorkesteri, joht. James Salomon Kahane. Kontakt!-sävellyskonsertti, Sonore-sali, Musiikkitalo, Helsinki, 14.12.2021.

 

Puluseni sopraanolle ja teorbille. Detrituksen tilaus. Kantaesitys Avantin kesäkonserttisarja, Porvoo, 14.7.2021 – Linnea Sundfær Casserly, sopraano & Kaisamaija Uljas, teorbi. Esitetyksiä myös mm. Kitara Nova ja Kyläkirkon Luuttupäivät -festivaalit Helsingissä 2021/9, Pauhu Enonkoskella 7/2022.

Rolf.jpg

Rolf Gustavson

Säveltäjä ja orkestroija

Rolf Gustavson on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius Akatemiasta klassisen sävellystaiteen puolelta.  Gustavsonin sävellystuotanto koostuu elokuva-, peli-, kamari- ja orkesterimusiikista. Häntä kiehtoo luonto, teknologia ja tiede, jotka kuuluvat hänen tuotannossaan. Gustavsonin musiikkia ovat esittäneet mm. Puolustusvoimien yhdistetyt soittokunnat, Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis sekä Defunensemble.

 

 

Work experience:

Hollywood Music Workshop, Baden, Austria (online position)

Executive Administrator 06/2020-Running the day to day administration of an international summer academy aimed at educating film composers, musicians and orchestrators. 

Pessi Levanto Oy

Assistant to composer, 01/2018-present Music engraving, transcription and proofreading. I’ve assisted Pessi with the following domestic film and concert productions:Se Mieletön Remppa, Oma Maa, Swingers and Classical Trancelations in Concert.

Tulkinnanvaraista Ry

 Performer, assistant, customer servant 09/2017-presentAt Tulkinnanvaraista I’ve been given the chance to do all kinds of interesting production jobs including organising practical matters, selling tickets, setting up the stage and even performing myself.

Freelance composer & professional film orchestrator 2014-present

Composer of game, chamber, orchestral, fantasy, ballet, military and film music. While composing I use both DAW (Logic Pro, Cubase) and notation software (Dorico). Professional orchestrator for domestic and international feature films.

 

Most significant commissions:

 

Airborne

10-minute orchestral fantasy for symphonic wind band. Commissioned to bea part of the Finnish Symphonic Wind Professionals’ upcoming album (release date early 2022).

 

Party Game for 2 Musicians

An interactive and gamified 15-minute duo for accordion, percussion and electronics. Premiere at the Nordic Music Days, September 2021.

 

The Finnish Defence Forces 100

The 20-minute figure march piece was performed and commissioned by the joint band of The Finnish Defence Forces in 2018. The piece was performed by200 musicians to an audience of 15 000 during the Hamina Tattoo festival (1.8-4.8.2018).

Ensembles that have performed my compositions, arrangements or orchestrations:Helsinki Philharmonic Orchestra, Tampere Philharmonic Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Budapest Scoring Orchestra, The Joint Band of the Finnish Defence Forces, The City of Prague Philharmonic Orchestra, km2-duo, Defunensemble.

 

Most significant feature film credits:

Supermarsu 2 (2021 orchestatror), Vinski & the Invisibility Powder (2021 lead orchestrator), Tunturin Tarina(2020 orchestrator), Pertsa & Kilu(2020 orchestrator).

bottom of page